Stadsvilla’s aan de rand van de binnenstad van Hengelo

txt-verkoopprijs_stadsvilla

Uitstraling

De stadsvilla’s worden als statige ‘grachten-panden’ langs de Oude Postweg gebouwd, een zijstraat van de Oldenzaalsestraat in Hengelo. De bijzondere uitstraling is vooral te danken aan de extra hoogte op de begane grond en de totale hoogte van de villa’s, de grijze cementrand onderlangs het pand, de romantische franse balkonnetjes en de verschillende raampartijen. Het idee achter de stadsvilla’s is combineren van werk en wonen. De begane grond biedt dan ook mogelijkheden voor inrichting van een kantoor, atelier of praktijk. U woont op de eerste, tweede en eventueel zelfs op de derde etage.

Maar dat hoeft natuurlijk niet. Want de stadsvilla is ook zeer geschikt als u op zoek bent naar een woning met extra veel leefruimte. In plaats van werken is het op de begane grond namelijk ook heel fijn wonen en relaxen.

Variatie in creativiteit

De zeven stadsvilla’s zijn qua woonoppervlak gelijk, maar niet qua uitstraling. Wel zijn er duidelijke overeenkomsten. Zo staan de fraai vormgegeven stadsvilla’s dichtbij het park. De hele benedenverdieping is vrij in te richten als woonruimte maar ook als kantoor-, atelier- of praktijkruimte. De grote glaspartij in de voorgevel vormt een aantrekkelijke entree.

Elke villa beschikt over een tuin met half- of geheel vrijstaande berging. De tuinen van de stadsvilla’s richten zich op het zuiden. U bereikt uw woning aan de achterzijde via het wandelpad dat in verbinding staat met een nieuw aan te leggen straat en met de parktuin.

Download brochure

mockup_stadsvillas-med

Commerciële bestemming

Wat deze woonhuizen zo bijzonder maakt is, dat je zonder tussenkomst van de gemeente Hengelo toestemming hebt om commerciële activiteiten te ontplooien. Je hebt dus geen vergunning nodig om je beroep uit te oefenen. De ruimte op de begane grond is hiervoor speciaal bestemd. Dus als je altijd al vanuit huis je accountantskantoor had willen starten, dan is dat nu mogelijk. Heerlijk dichtbij, je hoeft slechts de trap af en je bent op je werk.

Wat mag is wel enigszins beperkt. Zo kun je geen winkel beginnen, want dit valt onder detailhandel. Daarvoor zou je bij de gemeente Hengelo nog een speciale ontheffing kunnen aanvragen. Maar verder is veel mogelijk, voorbeelden zijn: kantoorhoudende beroepen, zoals makelaar, DTP-er of notaris. En ook een reisbureau of adviesbureau zou zich prima kunnen vestigen op de begane grond. Ook mensen uit de zorg kunnen een praktijk aan huis in één van de woningen vestigen. Te denken valt in dit geval aan een fysiotherapeut of tandarts, die het prettig vind om tegen het centrum van Hengelo een mooie behandelkamer te hebben. De ruimte is meer dan voldoende voor een wacht- en behandelkamer.

Maar ook als je in de creatieve sector zit en dingen maakt, kun je in deze ruime woonhuizen prima uit de voeten. Of het nu een atelierruimte is of een reparatieplek met een kantoor is, de mogelijkheden zijn enorm.

Ben je er niet zeker van of de door jou uitgevoerde bedrijfsvoering past binnen de bestemming?
We kijken er samen naar!

Deze indelingsvarianten dienen ter inspiratie. Er zijn vele verschillende opties mogelijk. Vraag de makelaar naar meer informatie.

txt-ja-interesse-stadsvilla

 Neem contact met mij op

lg-groothuis-small

De makelaars zijn:

lg-snelder-zijlstra

Bornsestraat 1-101
Hengelo
T 074 – 291 58 40

lg-blik

Eikstraat 49
Hengelo
T 074 – 291 82 22

‘t Groothuis hengelo is een project van:

lg-dura-vermeerlg-wilvastolg-kma-investment

txt-volg-ons